F.A.Q.

General

mSchools és una iniciativa de mEducation amb múltiples facetes que impulsa Mobile World Capital Barcelona en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i GSMA.

Llançat el 2012, mSchools dóna suport a alumnes i professors d'una manera eficaç integrant les tecnologies mòbils a l'aula. mSchools permet l'accés a materials innovadors, millora la col·laboració i reforça el compromís de l'estudiant, obrint noves formes d'ensenyament i aprenentatge que millorin l'assoliment de noves competències i l'ocupabilitat

El programa mSchools reuneix institucions privades i públiques ajudant als alumnes a adquirir noves habilitats i preparant-los per al món digital actual.

Per a més informació i conèixer totes les nostres iniciatives visitan's aquí:

http://mschools.mobileworldcapital.com/

Els cursos d'App Education, amb més de 12.000 alumnes matriculats el curs 2014-2015, s'ofereix com a una assignatura optativa a 4rt i 3r d'ESO i CFGM a instituts i escoles en estreta col·laboració amb el Departament d'Ensenyament. App Education es centra en el disseny i la creació d'aplicacions per a dispositius mòbils, el treball en equip a l'aula i la introducció de l'esperit emprenedor als estudiants.

A més a més, els estudiants i professors reben l'acompanyament d'experts de la indústria que ofereixen el seu temps per a millorar els resultats durant l'aprenentatge i oferir una visió del sector.

App Education millora les habilitats digitals dels alumnes i desperta el seu esperit emprenedor. Aquest curs s'ofereix en Anglès i Català.

Un Expert és un professional en la indústria de les TIC i mòbil que s'ofereix voluntàriament a ajudar a grups d'estudiants en la creació i el desenvolupament d'aplicacions mòbils destinades a resoldre un problema.

Els experts ajuden als estudiants a través de sessions online o presencials. Alguns experts estaran disponibles i disposats a ajudar al llarg de tot el curs mentre que altres seran capaços d'ajudar en àrees concretes amb la seva experiència i coneixement.

L'expert ideal de mSchools és una persona amb:

 • A professional background in mobile technologies with expertise in all or at least one of the following areas: Ideation, Marketing, Market Research, UX Design, Programming, Business Models and Public Speaking.
 • Apassionat per la tecnologia i les apps.
 • Amb ganes de compartir el seu coneixement


Professor

Pots accedir a tots els materials d'App Education aquí:

http://alexandria.xtec.cat

Tots els materials d'App Education són disponibles per a la seva descàrrega i poder-los afegir al Moodle. Els materials són en Català i Anglès.

Si estas interessat en rebre informació sobre la formació pels docents en relació a la proposta d'App Education o si tens alguna pregunta sobre els materials pots enviar un correu electrònic a :

mschools@xtec.cat

La interacció amb experts de la tecnologia mòbil crearà un ambient educatiu que permet als estudiants incorporar la tecnologia mòbil tant com una eina d'aprenentatge acadèmic com personal.

La interacció amb un expert millorarà la motivació i confiança dels estudiants i estimularà la seva creativitat i esperit emprenedor, mentre que, al mateix temps, els permetrà explorar diferents camins professionals.

Aquests fets han d’afavorir la motivació i el plantejament de vocacions futures cap a professions de l’àmbit tecnològic, tenint en compte que poden conèixer de primera mà quina és la feina que desenvolupen els experts en el seu dia a dia..

Registra't a la plataforma mSchools amb la teva adreça de correu electrònic xtec.cat per crear el teu perfil de professor. Aquest perfil pot ser editat i millorat amb tota aquella informació que creguis d'interès sobre la teva escola i projecte..

Per rebre l'ajuda d'un Expert has de crear una sessió a la plataforma.

Pots sol·licitar l'ajuda d'un expert a través de la plataforma en qualsevol moment durant l'any escolar però et recomanem que demanis un expert més al principi del curs escolar que a finals. Alguns experts estaran disponibles i disposats a ajudar al llarg de tot el curs mentre que altres seran capaços d'ajudar en àrees concretes amb la seva experiència i coneixement.

També recomanem realitzar una sessió en aquests tres punts clau durant el curs.

 1. Ideació.
 2. Revisió de l'app i model de negoci.
 3. Pitching i comercialització.

Per acabar, recorda que un expert és un voluntari que ofereix el seu temps per a ajudar-vos a vosaltres i als vostres estudiants pel que no podem garantir que un expert estarà sempre disponible per satisfer la teva petició.

La plataforma mSchools et permet crear totes aquelles sessions que consideries necessàries. Cada sessió s'intentarà aparellar amb un expert..

En la creació de les teves sessions, inclou tota la informació que creguis important per als experts a qui podria interessar participar en la sessió: estat general dels projectes, dubtes que han sorgit, àrees que s’haurien de cobrir en les intervencions, etc..

Les sessions segueixen un codi de colors

 • UNA FINESTRA NEGRA Indica les sessions actives per a les quals s'està buscant un expert
 • UNA FINESTRA TARONJA Indica que una sessió està a punt de caducar i necessita urgentment un expert
 • UNA FINESTRA GRISA Indica una sessió tancada que ja ha tingut lloc
 • El codi de colors identifica l'estat de les sessions: Activa, a punt de caducar o tancada..

El professor crea una sessió a la plataforma mSchools oferint fins a 4 dies i hores alternatius indicant totes les dades rellevants per als experts incloent l'àrea d'expertesa per tal que aquest pugui identificar si es tracta del candidat adequat per participar-hi.

En funció de la seva disponibilitat i àrea d'expertesa, l'expert escull participar en una sessió i la plataforma envia, de forma automàtica, correus electrònics a expert i professor confirmant la participació i intercanviant detalls de contacte..

A partir d'aquest moment, tota la comunicació es desenvolupa directament entre professor i expert. Es recomana que tota la interacció sigui via correu electrònic en la fase de preparació de la sessió per trametre tots els materials que l'expert hauria de conèixer prèviament: presentacions, vídeos, etc.

En la data i hora acordades, expert i professor inicien una videoconferència amb la classe via Skype o Google Hangout i la sessió podrà llavors iniciar-se segons l'estructura que es proposa més endavant. Un cop la sessió es dóna per acabada, el professor li enviarà a l'expert una acta aixecada pels propis estudiants que l'expert ha de validar..

En el cas que professor i expert ho acordin, les sessions poden ser presencials. De tota manera, aquests són acords establerts entre expert i professors en els quals mSchools no intervé ni n'és reponsable.
Les sessions mSchools poden per tant celebrar-se a la pròpia aula amb intervenció directa de l'expert però es tracta d'un acord exclusivament entre professor i expert..

Tota interacció és on-line, via Skype o Google Hangout.

Experts i estudiants no poden comunicar-se fora del context de les sessions mSchools. Qualsevol comunicació addicional ha de ser a travès del professor.

Les sessions on-line tenen, aproximadament, una hora de durada i es suggereix la següent estructura

 1. Presentacions (5 minuts): L'expert explica la seva carrera i competències professionals.
 2. Preguntes (50 minuts): Cada grup d'estudiants explica les seves idees d'app, seguida per una sèrie de preguntes. Els experts poden interactuar amb fins a 5 grups per a cada sessió..
 3. Consideracions de tancament (5 minuts): L'expert dóna informació i comentaris sobre els punts comuns a tots els grups amb els quals ha parlat.


Expert

Ajuda a construir el futur de la propera generació
Com a mentor de la indústria, ajudaras a crear un ambient educatiu que permet als estudiants a incorporar la tecnologia mòbil com a una eina d'aprenentatge important a l'aula.
El teu suport a la iniciativa mSchools permet als estudiants a adquirir noves habilitats essencials per preparar-los per a les oportunitats del segle XXI.
L'Educació des d'un angle diferent
Aprofita el teu coneixement professional i experiència per a compartir bones pràctiques amb els educadors i estudiants.
Comparteix i gaudeix de la creativitat en primera persona. Mentoritza als estudiants i participa en els seus projectes des de la concepció fins al desenvolupament i, en alguns casos , el llançament al mercat.
Uneix-te a la comunitat creixent de mSchools
A través de mentoritzar a un públic jove interessat en àrees com la programació, disseny gràfic i desenvolupament de negocis estas retornant a la comunitat.
Uneix-te a una comunitat cada vegada més gran de professionals que comparteixen el teu interès a marcar diferència en el món educatiu.

Comunitat d'experts és variada i està formda per professionals amb diferents coneixements i experiències que poden proporcionar ajuda i assessorament als projectes d'aplicacions que els estudiants estan desenvolupant.

mSchools ofereix formació i assistència durant la teva participació com a Expert i organitza esdeveniments com a punt de trobada i obtenir la teva opinió.

Registra't amb el teu perfil de Linkedin. Això generarà automàticament el teu perfil d'expert mSchools..

Editar el teu perfil és fàcil. Pots incloure paraules clau i tota la informació addicional que consideris necessària per tal d'explicar la teva trajectòria professional i les teves àrees d'expertesa..

El professor de la sessió en la que hagis escollit participar es posarà en contacte amb tu mitjançant el correu electrònic i et farà arribar tota la informació i materials que necessitis per a la sessió..

El procès d'aparellament funciona de la següent manera:

 1. El professor crea un sessió indicant fins a quatre possibles dies i hores per dur-se a terme..
 2. Els experts, en funció de la seva disponibilitat, escullen les sessions en les que vulguin participar..
 3. L'expert, un cop escollida la sessió, rep un correu electrònic de confirmació en espera d'un altre, del professor..
 4. A partir d'aquest moment, expert i professor es comuniquen directament via correu electrònic.
 5. La interacció amb estudiants és només on-line, a travès de Skype o Google Hangout..
 6. Un cop finalitzada la sessió, el professor envia a l'expert, les actes de la mateixa que haurà de validar..

Com a Expert pots decidir quan i per quant temps vols comprometre't i dedicar el teu temps al programa per a ajudar a un o més professors o grup classe. Això podria dependre també de la teva disponibilitat..

Pots optar per assignar-te una sessió d'una hora on un professor demana ajuda en un tema específic o una sessió en la qual un professor demana una ajuda perllongada al llarg de l'assignatura. Aquesta opció, podria demanar una ajuda més de mentorització i estimem que aquest tipus d'ajuda podria significar al voltant de 10-15 hores de treball voluntari des d'octubre fins al juny per a un grup classe. Només com a referència, es recomana als professorts a cercar experts en tres punts clau dins de l'assignatura :

 1. Ideació
 2. Revisió de l'app i model de negoci
 3. Pitching i comercialització

Com esmentat previament, tu deicideixes quin tipus de sessió t''assignes a si mateix i en què o per quant de temps estas disposat a ajudar a professor o un grup classe.Empreses

Si vostè o la seva empresa pot estar interessat en oferir el programa Experts mSchools com a un programa de voluntariat corporatiu als empleats no dubti en posar-se en contacte amb nosaltres a: mschools@mobileworldcapital.com per més informació. mschools@mobileworldcapital.com Per a més informació.